Parti İl Binasında gerçekleşen programda açıklamada bulunan CHP İl Başkanı Ali Rıza Toprak, “16 Nisan’da gerçekleşecek Referandum seçiminde sağduyunun kazanacağını ümit ediyorum. Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1923’te kurulan Türkiye Cumhuriyet’i ilelebet payidar kalacaktır. 16 Nisan akşamında halkımızın kararı hayır olarak sandığa yansıyacak. İşte o akşamdan sonra tekrar siyasi partiler bir araya gelerek daha demokratik bir anayasa için ortak akıl ile daha demokratik bir anayasa ile tanışmak için çalışmalar başlayacaktır” dedi.
“Sandığa sahip çıkın”
Referandum çalışmalarının oldukça iyi gittiğini ifade eden CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, “Vatandaşlarımıza, neden ‘Hayır’ denilmesi gerektiğini elimizden geldiği kadar anlatmaya çalışıyoruz. Anayasa paketi parlamentoya geldiğinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na sunulmak üzere bir rapor hazırladım. Bundan sonraki sürecin çok önemli olduğunu aktardım. Türk bayraklarının kullanılması, parti logolarının kullanılmaması ve hatta siyasi çağrışım yapan müzikler olmaması konusunda karar çıktı. Bu davranışımızın kampanyaya etkisi çok güzel oldu.
Çünkü Ak Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi yarışı olsaydı bunun kaybedeni belliydi. Ancak bu seçtiğimiz bir parti değil, geleceğimizi değiştirecek bir seçim olacak. Biz kimin Cumhurbaşkanı, kimin Başbakan olacağını oylamıyoruz. Burada sistem değişikliği adı altında bir rejim değişikliği var” şeklinde konuştu. Haber: Bengü Bağcı