Bugun...


İshak PEKGÖZ

facebook-paylas
Z KUŞAĞI SANDIKTA
Tarih: 05-10-2022 20:53:00 Güncelleme: 05-10-2022 20:53:00


Değerli okurlarım,

Türkiye’deki Z Kuşağı diye adlandırılan gençlik artık büyüyor, hayata atılmaya başlıyor. Günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile insanların iletişim şekilleri değişmiş, insanlar çoğunlukla sosyal medya araçlarını kullanarak iletişim kurmaya başlamış ve böylelikle de sosyal medya araçları insanların gündelik yaşamının vazgeçilmez bir parçası haline gelmiştir.

Z kuşağının diğer kuşaklara göre önemli bir farkı vardır. Bu kuşak, teknolojik gelişmelerin son hızla sürdüğü bir dönemde dünyaya gelmiştir. Teknolojik çağda doğdukları için diğer kuşaklara göre farklı bir zihin yapısına sahiptirler. Analitik düşünme ve hızlı karar verme bu kuşağın belirleyici özelliklerindendir. Bireysel hareket eden bu kuşak, diğer kuşaklara göre daha özgüvenli ve özgür ruhlu oldukları için kurallardan pek hoşlanmıyorlar.

 Özellikle ülkemizde yakın tarihte olması beklenen seçimler için önemli bir rol oynayacağı düşünülen Z kuşağı, siyasi partilerin de ilgisini çekmektedir. Ancak bu kuşağa hangi yaklaşım metoduyla iletişim kuracakları konusunda zorlandıkları bir gerçektir. Sosyal medya özellikle de teknoloji ile büyümüş olan birçok Z kuşağının hayatında oldukça önemli bir role sahiptir. Bu kuşaklar boş olduklarını düşündükleri her an sosyal medyaya bağlanmakta, kendileriyle ilgili bilgiler paylaşmakta, diğer insanlar ile iletişim kurmakta hatta bu mecradan yararlanarak satın alma davranışlarına yön vermektedirler.

 Nasıl bir siyaset istiyorlar, bugünden ve gelecekten beklentileri ülkenin geleceğini şekillendirmeye başlıyor. Seçimlerin yüzdelik bir dilim ilk defa oy kullanacak Z kuşağından oluşuyor. Bu da siyaset sahnesindeki önemlerini ortaya koyuyor. Partiler seçim döneminde bu kitle için özel politikalar geliştirmeli,kuşağının oy tercihlerinden söz ederken, bu gençlerin büyük çoğunluğu anne babalarının tercih yönlendirmelerine uymayacaklarını hatırlatıyorlar. Bu gençlerin daha çevreci, daha merhametli, daha hassas, daha bilinci açık olarak tercihlerini dile getireceklerini umuyorlar.

Günümüzün en önemli konularından biri Z kuşağı ve siyaset ilişkisidir. Özellikle Z kuşağının hangi siyasi partiye oy vereceği merak konusudur. Bu konunun önemli olmasının sebebi özellikle ülkemizde yapılacak seçimlerde Z kuşağının oluşturduğu sayı, siyasi partiler için önemli büyüklüktedir. Bu sebeple siyasetçiler bu yeni ve kendilerinden farklı olan kuşağı anlamaya ve oylarına talip olmaya çalışmaktadırlar. Bu kuşak ilgide, alakada, fark edilmekte umarım geç kalınmamıştır. Kolaylıklar dilerim.





FACEBOOK YORUM
Yorum

YAZARIN DİĞER YAZILARI

YAZARLAR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SON YORUMLANANLAR
HABER ARŞİVİ
GAZETEMİZ

Henüz anket oluşturulmamış.
nöbetçi eczaneler
HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI